راهنمای تدوین مقاله
* بخش اول فایل مشخصات نویسندگان و شامل عنوان کامل مقاله، نام و نام خانوادگی نویسنده یا نویسندگان (نام نویسنده مسئول با علامت * مشخص شود)، رتبه علمی، رشتهی علمی، نام دانشگاه یا موسسه محل اشتغال و نشانی کامل نویسندگان به زبان فارسی و انگلیسی است (در این بخش متن مقاله آورده نمی شود).
* بخش دوم فایل اصلی مقاله شامل موارد زیر است:
v عنوان: عنوان فارسی و انگلیسی
v چکیده: حداکثر 300 کلمه و واژه های کلیدی بین 3 تا 5 واژه بصورت فارسی و انگلیسی نوشته شود.
v مقدمه: در این قسمت باید در توضیحی کوتاه، ضرورت و علت انجام تحقیق و بیان مساله ذکر شود و سپس به مرور تحقیقات پیشین پرداخته شود و در انتهای آن اهداف و جشم انداز مقاله بیان شود.
v روش تحقیق و ابزارها: در این قسمت توضیحات کافی در زمینهی نحوهی تولید و تحلیل داده ها ارائه می گردد. نویسنده باید در مورد روش هایی که پیش از این استفاده شده است به ذکر منبع بپردازد و تغییرات ایجاد شده در آن را شرح دهد. همچنین طرح تحقیق، ابزار و روش گردآوردی داده ها، روایایی و پایایی ابزار، معرفی روش تحلیل داده ها(در صورتی که روش مورد استفاده جدید بوده و رایج نیست)، جامعهی آماری، حجم نمونه و روش نمونه گیری قید گردد.
v تئوری و محاسبات: در مقالات تئوری مبنا باید با پرهیز از تکرار مکررات، تئوری، توسعه و شرح داده شود. اما در بخش محاسبات، نویسنده باید توسعه عملی انجام شده در بخش تئوری را کاملاً با ساختاری محاسباتی و مبسوط شرح دهد. قابل ذکر است که در صورت کیفی بودن تحقیق وجود مدل مفهومی / فرضیه ها با ارائهی توضیحات کافی و مستند در قسمت "تئوری و محاسبات" الزامی است.
v بحث و نتایج: نتایج باید شفاف و دقیق باشد. نتایج تحلیل های آماری به صورت مختصر و توضیحی گزارش شود و به حداقل جدول اکتفا شود. در صورت استفاده از نرم افزار، خروجی های اصلی نرم افزار به صورت عکس جهت تطابق ارائه شود. بخش "بحث" و تحلیل داده ها یکی از بخش های مهم مقاله بوده که اهمیت نتایج مقاله را بیان کرده و در مورد آنها بحث می کند. در این قسمت باید از بیان مجدد نتایج صرف نظر نمود و به بحث منطقی و توضیح نتایج ریاضی پرداخت. معمولاً این بخش به جز مقایسه های احتمالی فاقد منبع دهی است.
v نتیجه گیری: تفسیر و توضیح نتایج کمی و تشریح دلالت های آنها، ارادهی یافته های اصلی تحقیق، مقابله و مقایسهی نتایج تحقیق با یافته های پژوهش های مرتبط، پیشنهادهای کاربردی، پیشنهاد تحقیقات آینده و محدودیت های تحقیق در بخش نتیجه گیری به ترتیب، بدون تیتر و به دنبال یک دیگر ارائه می شوند. این بخش باید نشان دهندهی تحقق اهداف مقاله باشد.
v پی نوشت: واژگان لاتین و توضیحاتی که در متن از ذکر آن پرهیز شده است به ترتیب در پی نوشت درج می شود.
v منابع و مآخذ: شیوهی درج منابع فارسی و انگلیسی مطابق شیوه نامهی انجمن روان شناسی آمریکا (A.PA) است و بصورت زیر تنظیم می شود:
- مقاله: نام نویسنده(گان) (تاریخ انتشار). عنوان مقاله. نام نشریه (ایرانیک/ ایتالیک)، دوره (شماره)، دامنهی صفحات.
- کتاب: نام خانوادگی، نام نویسنده(گان) (تاریخ انتشار). نامکتاب (ایرانیک/ ایتالیک). نام مترجم (برای کتاب های ترجمه)، محل نشر. نام ناشر.
- پایان نامه: نام خانوادگی، نام دانشجو (سال دفاع). عنوان پایان نامه (ایرانیک/ ایتالیک). مقطع، دانشگاه، نام شهر.
توجه: فایل اصلی مقاله ارسالی باید فاقد نام نویسندگان باشد و هم چنین فایل مشخصات نویسندگان بایستی شامل مشخصات کامل نویسندگان به صورت فارسی و انگلیسی باشد.
برای رابطه نویسی و فرمول نویسی می بایست از نرم افزار Math Type استفاده گردد.